Recommendations

Where to EAT! :

Upscale:
Ristorante Antico Arco, Janiculum Hill
Piazzale Aurelio 7

Hotel Raphael, Piazza Navona
Largo Febo 2

Aroma, Coliseum
Via Labicana 125

Imago, Spanish Steps
Piazza Trinita dei Monti 6

Medium priced:
Il Matriciano, Vatican
Via dei Gracchi 55

Taverna Ripetta, Spanish Steps
Via di Ripetta 158

Grappolo D'oro Zampano', Campo di Fiori
Piazza della Cancelleria 80

Da Armando al Pantheon, Pantheon
Salita de Crescenzi 31

L'Asino D'Oro, Monti
Via del Boschetto 73

Best Pizzerias:
Pizzeria Ai Marmi, Trastevere
Viale di Trastevere 53

Li Rioni a Santiquattro, Coliseum
Via S. Quattro 24

Bir and Fud, Trastevere
Via Benedetta 23

Dining with locals
Nonna Betta, Jewish Ghetto
Via del Portico d'Ottavia 16

Da Settimio (al Pellegrino), Campo di Fiori
Via del Pelligrino 117

Cafes:
Caffe Farnese, Campo di Fiore
Piazza Farnese 106

Chiostro del Bramante, Piazza Navona
Arco della Pace 5

Cafe Sant Eustacio, Pantheon
Piazza Sant' Eustacio 82

Wine/cocktail bars:
L'Angolo Divino, Campo di Fiori
Via dei Balestrari 12

Cafe della Pace, Piazza Navona
Via della Pace 3

Enoteca Ferrara, Trastevere
Piazza Trilussa 41

Italian Beer:
Open Baladin Brewery, Campo di Fiori
Via degli Specchi 6


Where to Stay:
Luxury:
Hotel Donna Camilla Savelli, Trastevere
Via Garibaldi 27

D.O.M. Hotel, Campo di Fiori
Via Giulia 131

G-Rough, Piazza Navona
Piazza di Pasquino 69

J.K. Place, Spanish Steps
Via di Monte D'Oro 30

Medium priced:
Kolbe Hotel Rome, Ancient Rome
Via di San Teodoro 48

Dharma Hotel, Termini Station
Via Torino 122

Boutique Hotel:
Hotel Teatro Pace, Piazza Navona
Via del Teatro Pace 33

The Beehive Hotel, Termini Station
Via Marghera 8

B&B:
Navona Loft, Piazza Navona
Via del Governo Vecchio 69


Books
Rome the Second Time by Dianne Bennett and Willian Graebner

Etruria by Mary Jane Cryan

The Sistine Secrets by Benjamin Blech and Roy Doliner

The Vatican Masterpieces by Enrico Bruschini

Caravaggio: A light in the shadows by Roy Doliner

Only in Naples by Katherine Wilson

Rome's Cream of the Crop: Sweet and savory tips for the eternal city by Claudia Monteiro de Castto